20189 februari - herstart zoeken


 

(Wouter) De Schorpioen ligt nog steeds in haar box. We hebben nog geen meter gevaren sinds onze thuiskomst 21 augustus.
Het enige wat ik heb gedaan is haar winter gereed gemaakt.
De motorolie en het filter zijn vervangen.
Ook de brandstoffilters zijn vervangen. Het groffilter was vervuild. Dat was waarschijnlijk de oorzaak dat de motor niet goed wilde starten. De motor start weer normaal en zo kon de koeling en de uitlaat gevuld worden met drinkwaterantivries .
De watertanks zijn leeg gemaakt en een beetje gevuld met drinkwaterantivries. Alle slangen naar de huidafsluiters zijn leeg geblazen, losgemaakt, en de huidafsluiters gevuld met de zelfde antivries. Daarna zijn de huidafsluiters weer gesloten.
De rest van de drinkwaterantivries was voor de lenspomp.
De meeste lijnen, de schoten, en de lijfbanden van dek zijn in de wasmachine geweest en bewegen weer heerlijk soepel en ruiken zelfs een beetje geurig.
De zeilen liggen bij zeilmakerij Bezemer. Helaas zag ik een scheur in het grootzeil tijdens het aftuigen. Wanneer dat is gebeurd weet ik niet.

Op de november vertrekkersdag van de Toerzeilers hebben we een presentatie mogen houden over het inrichten van een vertrekkersboot. Het was erg leuk en gezellig om onze ervarringen te delen. Maar we kwamen ook oud bekenden tegen van onze vorige rondjes.
Bij onze WSV Waterman hebben we een presentatie gehouden van onze afgelopen rondje. Vlak daarna kregen we een uitnodiging om een winterpresentatie houden voor de Toerzeilers over onze laatste rondje. Daar hebben we ook zeilers ontmoet die plannen hebben om te vertrekken. Met later zelfs een bezoek bij ons thuis van komende vertekkers!

Verder gebeurd er niet zo veel. Het enige nieuws is dat we gekozen hebben voor zwarte antifouling. Het blik staat al thuis, natuurlijk van Marktplaats.

kattenhulp zeilen vouwen vuil groffilter