Wouter & Saskia .

.........

2 november 1964 & 19 november 1969

 

 

In 1994 kochten wij samen de eerste Schorpioen. We hebben elkaar leren kennen bij Scouting Rozenburg waar we ook leerden zeilen bij de zeeverkenners. Toen vonden we het zeilen al erg leuk, maar natuurlijk nooit verwacht dat we eens nog zelf een boot zouden kopen, laat staan daar een lange reis mee te maken.
In 2005/2006 een jaar weg geweest met de boot en dat beviel zo goed dat we op de terugweg al weer nieuwe plannen gingen maken om weer te vertrekken. Maar eerst een nieuwe boot. Groter, sneller en meer comfort. Na een lange tijd wachten op een koper voor de 1e Schorpioen hebben we dan eindelijk een nieuwe boot kunnen kopen. De plannen voor vertrek zijn ook meteen duidelijker.

Wouter heeft weer een goede regeling bij de politie waar hij een jaar spaarverlof krijgt. Ik (Saskia) werk in het voortgezet onderwijs en neem ontslag. Ik kan alleen maar hopen dat ik na die tijd weer ergens aan de slag kan. Liefst op de school waar ik nu werk, maar daar heb ik nog geen zekerheid over.

Vorige keer hebben we de katten (Loes en Floris) thuis gelaten en heeft de buurvrouw op ze gepast. Loes is ondertussen overleden en Floris is ook al 20 jaar oud dus of ze het nog gaat halen deze reis in niet zeker. Mocht dat wel zo zijn dan nemen we haar mee aan boord. We hebben nu toch genoeg ruimte.

 

Floris is overleden de dag na onze thuis komst in 2012. Haar lichaam was op na 21 jaar.