Wouter & Saskia .

.........

2 november 1964 & 19 november 1969

 

 

We hebben elkaar leren kennen bij Scouting Rozenburg waar we ook leerden zeilen bij de zeeverkenners. Toen vonden we het zeilen al erg leuk, maar natuurlijk nooit verwacht dat we eens nog zelf een boot zouden kopen, laat staan daar een lange reis mee te maken.

In 1994 kochten wij samen de eerste Schorpioen.

In 2005/2006 zijn we een jaar weg geweest met de boot en dat beviel zo goed dat we op de terugweg al weer nieuwe plannen gingen maken om weer te vertrekken. Maar eerst een nieuwe boot. Groter, sneller en meer comfort. Na een lange tijd wachten op een koper voor de 1e Schorpioen hebben we dan eindelijk een nieuwe boot kunnen kopen. De plannen voor vertrek zijn ook meteen duidelijker.

Wouter heeft weer een goede regeling bij de politie waar hij een jaar met Levensloop kan.
Ik (Saskia) werk in het voortgezet onderwijs en neem ontslag. Ik kan alleen maar hopen dat ik na die tijd weer ergens aan de slag kan. Liefst op de school waar ik nu werk, maar daar heb ik nog geen zekerheid over.

Vorige keer tijdens ons 1ste rondje Atlantic hebben we de katten (Loes en Floris) thuis gelaten en heeft de buurvrouw op ze gepast. Loes is ondertussen overleden en Floris is ook al 20 jaar oud dus of ze het nog gaat halen deze reis is niet zeker. We hebben nu wel genoeg ruimte tijdens ons 2de rondje Atlantic.

 

Floris is overleden de dag na onze thuis komst in 2012. Haar lichaam was op na 21 jaar.

 

Tijdens ons 3de rondje Atlantic is de bemanning uitgebreid met Sjors en Gijs. Zij waren op het Franse gedeelte van St. Maarten als kittens van ongeveer 8 weken oud gevonden door zeilers. Hun broertje en zusje zijn door ander zeilers opgevangen.