Herfst 2006

6 oktober Mooi filmpje
10 oktober Zo kan het ook
17 oktober Plezierzeilen
25 oktober Parijs
12 november
Op de kant


6 oktober Mooi filmpje

(Saskia) Vandaag is het echt ongelofelijk slecht weer. Prima tijd om foto's en filmpjes van de reis te bekijken. Ik moet nog steeds eens proberen een filmpje op de site te zetten.
Op de site van Acquafilm staat een trailer van de film die ze hebben gemaakt van de Classic in Antigua. Je ziet het onderwaterschip van de Schorpioen voorbijkomen en later zie je ons ook op de Long white cloud staan. Wel opletten want het is maar een kort fragment klik hier voor de trailer

Ik heb ook geprobeerd een filmpje wat ik zelf opgenomen heb met de camera (mp4) op de site te zetten maar dat lukt niet. Het filmpje is veel te groot en onze site is dan meteen vol. Weet iemand hoe je zo'n filmpje klein kan maken en op de site kan zetten?? Ik hoor het graag!

10 oktober Zo kan het ook

(Saskia) Vandaag zag ik op het journaal dat Google Youtube heeft overgenomen. Een site waar mensen hun video's op kunnen zettten. Meteen maar even gekeken hoe dat eruit ziet. Veel filmpjes van rare huisdieren en helicopter crashes. Ik heb ook meteen een filmpje ge-upload, en wat blijkt.... je kunt dan meteen een link in je eigen website maken naar het filmpje. Dus het probleem van filmpje op de site zetten is ook meteen opgelost. Dit kost ook nog niet eens ruimte op onze site want het filmpje staat alleen op de site van Youtube. Wat een uitvinding!

Wat je hier ziet is een filmpje van het vertrek van een Boeing op het vliegveld van Sint Maarten. We staan bij een strandtent die dit als attractie heeft. De aankomst en vertrektijden van de grootste vliegtuigen staan er vermeld en je kan mee luisteren met de verkeerstoren en de piloten.

 

Afgelopen weekend zijn we bij Pauline en Tjalko van de Doordrijver langs geweest. Ze hadden nog een aantal terugkomers uitgenodigd in hun thuis in Amsterdam. Erg gezellig! Wij waren eerst nog de hele middag de stad in geweest. Ik vond het zonde om helemaal naar Amsterdam te rijden en dan niet de stad in te gaan. We hadden de auto bij Slotendijk neergezet. Daar kan je dan parkeren voor 5,50 euro en daar krijg je nog treinkaartjes voor ook. Parkeren voor de deur bij Tjalko en Pauline was 4,- euro per uur, dus dit leek ons een betere oplossing.

Na een super gezellige avond gingen we om een uur of twee naar het centraal station om de trein terug te nemen. Helaas, geen treinen meer. We moesten de nachtbus nemen volgens de NS medewerker. Kaartje voor de nachtbus gekocht maar toen we daar aankwamen keek de chauffeur van de bus erg bedenkelijk. Eigenlijk ging er ook geen bus naartoe. Maar we konden wel een eind meerijden en dan moesten we het laatste stuk maar lopen. Dat bleek uiteindelijk een half uur lopen te zijn maar toen kwamen we toch eindelijk bij de auto. Om 4 uur waren we thuis.

 

17 oktober Plezier zeilen

(Wouter) Ik werd rond 12 uur wakker na een mijn laatste nachtdienst. "Zullen we iets leuks doen" vroeg Saskia. Dat werd dus zeilen, want het was zonnig weer en er stond een pittig windje. Eerst op de site van de gemeente gekeken naar de sluistijden.
Met de sluis van 13:15 uur kwamen we op het Haringvliet. Volgens post Ouddorp was het NO kracht 5. Met een dubbel rif en de werkfok hebben we een rondje Slijkplaat gemaakt. Even de Heliushaven in gezeild om de Fijla te begroeten. Helaas waren zij niet aanboord.
We gingen lekker hard. Wel moesten we wennen aan het geluid binnen in de boot. De Schorpioen is nu erg leeg. Het klink zo helder en leeg, echo ! Zij heeft niet alleen het gezicht maar ook het gewicht van een plassenboot. Gingen we maar vol en op zee ook zo hard. Antigua in de vriezer, want erg fris was het wel. Na 10 mijl waren we weer terug in de box.

Nu maar hopen dat het volgende week ook mooi weer is, want dan willen we een weekendje weg. Dit was de eerste keer sinds vertrek vorig jaar dat we voor plezier hebben gezeild. Anders was het altijd om ergens te komen. Van vertrekkers naar .......

plassenboot op snelheid

 

 

25 oktober Parijs

(Saskia) Omdat de weersvoorspellingen voor het weekend niet echt goed waren hebben we op het laatste moment toch maar een hotel geboekt in Parijs. Dus toch niet een laatste weekend met de Schorpioen weg.

Toch hebben we genoten in Parijs. We hadden een leuk hotel bijna in het centrum. Het was een kruising tussen een hotel en een appartement. Er zat namelijk een keukentje in de kamer met kookplaatjes, koelkast, magnetron en zelfs een afwasmachientje! Het was even zoeken naar het bed maar dat bleek met een ingenieus systeem uit de bank te komen, opgemaakt en al!

We hadden ook de vouwfietsen meegenomen en dat bleek een super actie te zijn. We hebben heerlijk door de stad gefietst en alles gezien. Normaal loop je je een ongeluk, of je zit de halve dag in de metro maar nu konden we alles fietsend doen. Het weer zat ook mee, af en toe scheen de zon zelfs. Ik had van te voren het idee dat het gevaarlijk was om door Parijs te fietsen maar dat viel reuze mee. Er zijn veel fietspaden en als die er niet zijn mag je op de busbaan fietsen. Alleen het place de Charles de Gaulle (rondom de arc de triomphe) was wat gevaarlijker om te fietsen maar zeker ook zo leuk. De klim naar de Sacre Coeur en Montmartre was pittig maar het uitzicht de moeite waard. Ook dronken we daar de duurste koffie ooit. Maandagmiddag toen we de spullen hadden ingepakt om weer naar huis te vertrekken begon het te regenen.

Langs de Seine was het prachtig fietsen Natuurlijk moesten we op de foto onder de Ijffeltoren Koffie op MontmartreRegen toen we wegreden

 

12 november Op de kant

(Wouter) Ik ben 2 dagen bezig geweest om alle spullen uit de Schorpioen te halen en het belangrijkste: de 2 masten neer te halen.
De motorolie en het oliefilter zijn ververst. Toevallig heb ik 2 jaar geleden op de zelfde datum ook een nieuw oliefilter gekocht toen de Schorpioen voor de laaste keer de kant op ging. Ik bewaar oude bonnen om het lang zoeken naar de juiste filter te vookomen. Op St Maarten zijn we 2 dagen bezig geweest met het zoeken naar de juiste filter. De prijs was na 2 jaar wel met 62 cent gestegen.
Ik heb alle verstaging en vallen van de mast gehaald. Ik zag gelukkig geen beschadegingen. Op de middelste foto is het laswerk te zien dat Dave heeft gedaan in de mast op St. Maarten.

masten neer laswerk van St Maarten  met borglijntje Afspuiten van het onderwaterschip

We zijn nog even naar de Maasvlakte geweest om te genieten van de 1ste herfststorm. Qua golven viel het best mee. Er voeren gewoon schepen in en uit de Rotterdamse haven. Nog meer zout verlaat de Schorpioen. Alle meerlijnen, schoten, vallen en hoezen zijn in de was geweest. De waterzakken zijn schoon gespoeld. De groene algen prut is er uit, nu even na weken met azijn op het balkon.

met flink gedreun er landde niets de Tramhaven schuin achter ons huis

De Schorpioen kan niet meer van die mooie zons ondergangen genieten, zij staat nu binnen in de loods. Hier onder een filmpje van het kranen.